OFERTA
Zakres działalności
PROJEKTY
TECHNOLOGICZNE
Wykonujemy projekty technologiczne zakładów mięsnych zgodnie z Przepisami Polskimi i wymaganiami Unii Europejskiej.
Projekt technologiczny obejmuje:
– projekt części socjalnej
– projekt śluz higieny
– projekt części produkcyjnej
– projekt części magazynowej i ekspedycyjnej.
W ramach projektu przedstawione są schematy komunikacji pracowników do i z części produkcyjnej, schematy przepływu surowców i produktów przez zakład, schematy obiegu opakowań (pojemników i kartonów) wewnętrznych i zewnętrznych (jeżeli takowe występują) oraz schemat zbiorczy obrazujący ruch pracowników i przepływ masy przez zakład.
W trakcie prac nad koncepcją technologiczną współpracujemy ze Służbami Weterynaryjnymi.
Przy współpracy z czołowymi polskimi biurami projektowymi realizujemy cały proces projektowy zakładów przemysłu żywnościowego.
Etapy prac projektowych:
– Projekt technologiczny
– Koncepcja architektoniczna
– Koncepcje branżowe
– Projekt budowlany do zatwierdzeń
– Przygotowanie kosztorysów
– Przygotowanie materiałów do przetargów
– Nadzory autorskie.
KONSULTACJE
PROJEKTÓW
Konsultujemy otrzymane projekty analizy pod względem prawnym jak również poprawności rozwiązań technologicznych.
AKTUALIZACJE
PROJEKTÓW
Aktualizujemy projekty technologiczne zakładów zgodnie z Rozporządzeniem z dnia 29 marca 2006 r. w sprawie wymagań, jakim powinien odpowiadać projekt technologiczny zakładu, w którym ma być prowadzona działalność w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z dnia 10 kwietnia 2006 r.) z późniejszymi zmianami.
ZARZĄDZANIE
JAKOŚCIĄ
Wdrażanie i konsultacja systemów zarządzania jakością GMP oraz HACCP odbywa się w ścisłej współpracy z kadrą zarządzającą jak również ze służbami weterynaryjnymi na różnych szczeblach oraz krajowymi specjalistami od zagadnień związanych z systemami jakości /PCBC w Warszawie, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Akademia Ekonomiczna w Krakowie.
OPTYMALIZACJA
ZATRUDNIENIA
Optymalizujemy zatrudnienie i wydajność dla poszczególnych działów zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu rozbioru.
Działania te obejmują analizę stanu obecnego (zatrudnienie a wydajność), fotografie czasu pracy o różnym stopniu złożoności oraz analizę końcową dotyczącą metod umożliwiających zwiększenie efektywności pracy.
ADRES
ul. Łódzka 3
41-218 Sosnowiec